divendres, 5 de juny del 2015

LA SORTIDA AL BOVALAR SEGONS LA NÚRIA BLANCO I L'ERIKA GONZÁLEZ


El passat 4 de juny, els alumnes de Llatí de 4t de l'INS Seròs vam anar a fer una visita a Bovalar. És un jaciment arqueològic de l'època visigòtica. Va ser descobert quan van fer les trinxeres per la Guerra Civil.
La Joana, la nostra guia, ens va portar fins allí i durant el camí ens anava donant informació sobre alguns dels llocs on anàvem passant. Vam anar-hi per un camí d'uns 3km. En arribar, ens van deixar una estona per esmorzar i hidratar-nos, era un dia molt calorós. Després, ens vam atansar a Bovalar. El jaciment estava dividit en diferents estances i ens va explicar quines eren les naus de l'església i ens va fer saber que van trobar restes de pergamí i que potser antigament era un monestir i no un poblat. La Joana ens va resoldre tots els dubtes que teníem i va fer la visita molt amena.
Tot i que l'anada era suportable, la tornada va ser bastant dura perquè la calor ens provocava mareig. A part d'això, la visita va estar molt bé ja que podíem resoldre dubtes, com hem dit abans, i ens ha servit molt per aprendre cultura sobre un lloc que tenim a prop i no sabíem de la seva existència.

A la imatge hi podem veure una plaça que hi havia entre la basílica i el poblat. La part de la imatge que està d'un color més fosc és on hi havia les trinxeres.