divendres, 27 de març del 2009

Què és el Projecte Phoenix?


Com ja debeu saber, el divendres 3 d'abril rebrem la visita del Projecte Phoenix al nostre institut. Però què és el Projecte Phoenix? A què es dediquen? Què ens volen explicar?
Doncs, com ells mateixos ens expliquen en la seva web són un grup d'afeccionats a la història de l'antiga Roma que, a través de reconstruccions fidedignes de vestuari, mobiliari i altres elements de la cultura i civilització romana, pretenen apropar aquell període històric al públic actual.

Els materials de reconstrucció i els continguts de les explicacions els han extret dels treballs d'historiadors i arqueòlegs, a través de la consulta en biblioteques especialitzades o de la col·laboració directa amb els professionals. Els models per a les reconstruccions els han triat de restes arqueològiques ben documentades, dels textos clàssics i de relleus, escultures i pintures d'aquella època que s'han conservat.

El moment històric que han triat per a les seves reconstruccions és el segle I dC, coincidint amb l'anomenada època Flàvia, que és tot just el període de màxima esplendor de la Tàrraco romana, en què es construeixen els grans edificis monumentals de la ciutat: Fòrum Provincial, Circ, etc.


Des del departament de llengües clàssiques de l'IES Seròs us convidem a que feu una visita a la seva pàgina web i que en descobriu alguns dels seus secrets!